Technisch beheer vve | MRS Onderhoudsdiensten

MRS Onderhoudsdiensten
Lekdetectie

Ook voor lekdetectie kunt u bij ons terecht.

Lekdetectie
 is essentieel om een hoop onnodige problemen te voorkomen. Wij houden ons dan ook niet voor niets bezig met het opsporen van lekkages. Dit is in de basis namelijk best een lastige klus.

Het is niet altijd direct duidelijk of er sprake is van een lekkage. In veel gevallen is de lekkage zo klein, dat niet helemaal duidelijk is waar deze vandaan komt. Het is dan belangrijk om de juiste expertise in huis te halen. Aan de hand van de juiste expertise is lekdetectie een stuk makkelijker.

Bij MRS Onderhoud werken we intussen al jaren met een ervaren team aan specialisten. Hierdoor kun je een waterlekkage zonder problemen aan ons overlaten. We weten precies wat er nodig is om dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Daarbij is het belangrijk om snel in actie te komen. De gevolgen van een lekkage in de waterleiding zijn anders niet te overzien. Een lekkage opsporen is dus erg belangrijk

Lekdetectie | De voordelen

Lekdetetectie tijdig inzetten komt met een aantal voordelen. Dit heeft vooral te maken met de negatieve effecten wanneer een lekkage te lang aanhoudt. Vanzelfsprekend beperk je deze negatieve effecten zo veel als mogelijk is. Met kwalitatieve lekdectectie ervaar je daardoor de volgende voordelen:

  • Inperking schimmelproblemen: Schimmel is onlosmakelijk verbonden met vocht. Daar waar een te lange periode vocht ophoopt, is de kans op schimmels groot. En dus is dit het eerste voordeel van tijdig ingrijpen. Je voorkomt ermee dat je vergevorderde schimmelproblemen ervaart. Bij een waterlekkage druppelt er bijvoorbeeld water uit een waterleiding. Bij een lekkage aan de waterleiding valt dit dan op de directe ondergrond, waar het lange tijd blijft liggen. Weet je niet waar dit lek zich bevindt? Dan krijgen schimmels vrij spel. Dit leidt dan indirect ook weer tot een toename van ongedierte en bacterien. Ook die komen namelijk op de combinatie van schimmels en vocht af.

  • Tegengaan verzwakking directe omgeving: Tegelijkertijd moet je er ook rekening mee houden dat vocht tot schade aan materialen leidt. De muur of vloer waar het lekkende water op valt, gaat veranderingen vertonen. Er ontstaat bijvoorbeeld een steeds groter wordende vochtplek. In het ergste geval wordt de gehele constructie hierdoor onveilig. Dat is bijvoorbeeld het geval bij beton. De directe omgeving verzwakt bij een lek. Lekdetectie is daardoor enorm belangrijk om dit zoveel mogelijk tegen te gaan. Hoe sneller het lek gedetecteerd is, hoe beter. Er heeft zich dan geen onnodige schade aan je directe omgeving gevormd.

  • Voorkomen van problemen met luchtwegen: Daarnaast moet er ook zeker gelet worden op het voorkomen van problemen met luchtwegen. Sommige mensen krijgen namelijk veel last bij bijvoorbeeld schimmelvorming. Zeker wanneer er sprake is van een allergie. Hierdoor worden de luchtwegen dan erg gevoelig. Een forse tegenslag wanneer het om een lekkage in een kantoorgebouw gaat. Of een andere locatie waar veel mensen aanwezig zijn. Het maakt het in een klap de moeite waard om voor snelle lekdetectie te gaan. Hierdoor voorkom je al dit soort problemen. En het voorkomen van problemen met luchtwegen is altijd beter dan het verhelpen.

  • Totale schadepost minimaliseren: Tot slot heb je er ook financieel veel baat bij. Hoe sneller je een lek detecteert, hoe lager de uiteindelijke kosten gaan zijn. Dit gaat hand in hand met de eerder gemaakte punten. Een aantasting van de directe omgeving kost bijvoorbeeld geld. Helemaal wanneer deze aantasting met de dag erger wordt. Financieel ben je flink gebaat bij een snelle ingreep. De uiteindelijke schade is dan minimaal. Als expert in lekdetectie kunnen we hierbij een belangrijke rol spelen. Wij maken gebruik van de juiste technieken om dit snel en adequaat voor elkaar te krijgen. Je gaat merken dat dit voor een specialist niet moeilijk is om voor elkaar te krijgen.

Lekdetectie: Hoe gaat dat in zijn werk?

Aangezien we dus al jaren ervaring hebben in lekdetectie, gaan we volgens een vast stappenplan te werk. Dit stappenplan is in het verleden zeer succesvol gebleken. Het zorgt voor een logische opvolging van activiteiten. Hierdoor is een lekkage snel en efficient gelokaliseerd. In de basis bestaat dit uit 3 verschillende stappen:

  1. Indicatie van de bron krijgen: Het begint allemaal met het krijgen van een indicatie van de bron. In een woning of kantoorgebouw kan een lekkage namelijk op verschillende plekken ontstaan. De precieze locatie is belangrijk voor de werkwijze. Het bepaalt welke lekdetectiemiddelen we nodig gaan hebben. Het doen van een vochtmeting helpt hier zeker bij.
  2. Kiezen middel voor lekdetectie: Vervolgens is het bij stap 2 dus tijd voor het kiezen van een lekdetectiemiddel. We hebben verschillende middelen tot onze beschikking. Hier kunnen we in de basis allemaal gebruik van maken. Echter vraagt iedere specifieke situatie om een specifiek lekdetectiemiddel. In de ene situatie komt een thermografische camera bijvoorbeeld van pas. Terwijl er in een andere situatie meer behoefte is aan lekdetectie door middel van ultrasone trillingen.
  3. Lekdetectie uitvoeren: Tot slot moet de lekdetectie natuurlijk ook nog uitgevoerd worden. Deze stap komt logischerwijs na het krijgen van een indicatie van de bron. En na het kiezen van het meest geschikte middel. Tijdens het uitvoeren van de lekdetectie, komen we erachter waar het lek zich bevindt. Dit gebeurt allemaal zeer precies. Hierdoor is er geen twijfel meer over mogelijk. Het leidt tot zeer belangrijke informatie om het probleem uiteindelijk op te lossen.

Lekkage? Wacht niet langer

Heb je dus het idee dat je momenteel met een lekkage te maken hebt? Dan is het belangrijk om tijdig in te grijpen. Als ervaringsdeskundige op dit gebied staan we direct klaar om je verder te helpen.
Lekdetectie kan in vele gevallen voor vergoeding vanuit de opstalverzekering in aanmerking komen. Vraag daarom altijd goed na of de lekdetectie vergoed wordt bij uw verzekeraar en wat er dan eventueel vergoed wordt.

Voor meer informatie mag u altijd contact met ons opnemen. We kijken er naar uit om op korte termijn u verder te helpen met lekdetectie.

Interesse naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op

UW BETROUWBARE PARTNER

MRS Onderhoudsdiensten is gespecialiseerd in het reinigen, behandelen en conserveren van de buitenschil van het gebouw.

Wij begrijpen dat het goed onderhouden van een gebouw niet alleen maar de esthetische waarde verlengd. Het zorgt ook voor een productievere werkplek en draagt bij aan duurzaamheid.

MRS Onderhoudsdiensten is dé betrouwbare partner bij al uw onderhoud aan metselwerk, beton, metalen/ houten geveldelen en uiteraard glaswerk.

Ook zijn wij gespecialiseerd in technisch onderhoud, bouwsupport en lekdetectie.

Neem graag contact op

AANPAKKERS VAN FORMAAT

RUIME VAKKENNIS

RUIME VAKKENNIS

Meer dan 30 jaar ervaring
Technisch Onderhoud

Technisch Onderhoud

Meer dan 500 gebouwen onderhouden
Persoonlijke aanpak

Persoonlijke aanpak

Een duurzame relatie met al onze klanten staat voorop
100% Tevreden klanten

100% Tevreden klanten

Alleen wanneer onze klanten tevreden zijn is onze klus geklaard